Naar inhoud

Winkelwagen

Je winkelwagen is leeg

Traditionele Afghaanse rijst met wortel, rozijnen en noten
Afganistan

Traditionele Afghaanse rijst met wortel, rozijnen en noten

Qabali Palauw


Ben je op zoek naar een unieke en smaakvolle rijstbereiding? Qabali Palauw, een authentiek Afghaans rijstgerecht, biedt een perfecte balans tussen zoete en hartige smaken. Deze heerlijke combinatie van rijst, wortel, rozijnen, pistachenoten en amandelen zal je smaakpapillen verrassen. Of je het nu als bijgerecht of lichte maaltijd serveert, Qabali Palauw geeft elke maaltijd een exotisch tintje. Probeer het zelf en breng de rijke smaken van de Afghaanse keuken in je eigen keuken!


Ingrediënten voor 10 personen:


- 500 gram Basmati rijst

- 2 winterwortelen

- 150 gram rozijnen

- 25 gram gepelde pistachenoten

- 25 gram gepelde witte amandelen

- Snufje kardemompoeder

- 1,5 eetlepel komijnpoeder

- 1,5 theelepel komijnzaad

- Sojasaus (tot de rijst goud kleurt)

- Zout naar smaak

- 2,5 liter water

- 100 ml zonnebloemolie


Bereidingswijze:


  1. Rijst wassen en weken  

   Spoel de basmati-rijst grondig onder koud water om overtollig zetmeel te verwijderen. Laat de rijst daarna 1 tot 1,5 uur weken in koud water voor een luchtigere textuur.


  1. Rijst koken

   Breng 2,5 liter water aan de kook met een snufje zout. Spoel de geweekte rijst af en voeg het toe aan het kokende water. Laat de rijst 7-10 minuten koken tot het net gaar is, maar nog een stevige structuur heeft.


  1. Rijst afgieten en kleuren  

   Giet de rijst af en laat uitlekken. Doe de rijst in een pan met dikke bodem, voeg sojasaus toe en roer goed door tot de rijst een mooie gouden kleur krijgt.


  1. Kruiden toevoegen  

   Voeg 100 ml zonnebloemolie, een beetje water, komijnpoeder, komijnzaad en een snufje kardemompoeder toe. Laat de rijst op laag vuur sudderen met een deksel op de pan.


  1. Groenten en rozijnen bereiden  

Schil de wortels en snijd ze in dunne reepjes. Was de rozijnen en bak de wortelreepjes in een koekenpan tot ze zacht en licht gekarameliseerd zijn. Bak daarna de rozijnen kort in dezelfde pan tot ze goudbruin zijn.


  1. Afwerking en serveren  

   Serveer de rijst en versier deze met de gebakken wortel, rozijnen, pistachenoten en amandelen. Strooi een snufje kardemom over het geheel voor een extra geurige afwerking.


Waarom Qabali Palauw proberen?


Deze Afghaanse Qabali Palauw is een echte smaakexplosie dankzij de perfecte combinatie van kruiden, nootachtige rijst en licht zoete rozijnen. Of je het nu serveert bij een feestelijke maaltijd of als een lichte lunch, dit gerecht zal indruk maken. 


Tip: Deel je eigen variaties of suggesties met ons in de reacties en laat ons weten hoe jouw Qabali Palauw is gelukt! Geniet van de rijke smaken van Afghanistan in je eigen keuken. Of ben je geen keukenprinses? dan kan je natuurlijk altijd een box bestellen op onze site!


Eet smakelijk!

Read more

Alleen voor bijzondere gelegenheden met lazizcatering
Afganistan

Alleen voor bijzondere gelegenheden met lazizcatering

Het geheim van het perfecte lam: Als je dacht dat je al honger had, wacht maar tot je dit verhaal leest. Dit gerecht is namelijk niet zomaar een gerecht het is het kroonjuweel van onze catering, e...

Meer informatie
Ontdek de Rijke Smaken van Afghanistan
Afganistan

Ontdek de Rijke Smaken van Afghanistan

De geheimen van de Afghaanse keuken:  De Afghaanse keuken staat bekend om haar rijke, diverse smaken, door de zorgvuldig gekozen kruiden en specerijen. Deze ingrediënten zijn belangrijk voor de sm...

Meer informatie